6 november: Addo Elephant Park en Port Elisabeth
6 november 2013 - Port Elizabeth, Zuid-Afrika
Gelukkig, vandaag uitslapen tot 6.30 uur. Dan de Jeep in voor een safari in het Addo Park.
De Big Five natuurlijk al gezien maar het blijft genieten.
We komen terecht in een kudde (50 ongeveer) olifanten. Wij zeer enthousiast aan het fotograferen maar na een minuut of 15 leek het alsof de olifanten het niet leuk meer vonden. De grote begonnen luidkeels te trompetteren en te stampen. We voelden ons even heel klein en nietig. Als die kudde namelijk gaat rennen dan is onze jeep een speelgoedautootje met poppetjes erin die ze zo aan de kant schoppen of ze denderen eroverheen. We moesten dit schouwspel dan ook helaas verlaten.
De rest van de dag vrij...eindelijk. Heerlijk langs de boulevard gelopen en samen met Lucy heerlijk naar een sushi bar geweest waar we relaxt hebben gegeten en gedronken. Het eten is hier trouwens spotgoedkoop. Voor 12,50 heb je uitgebreid gegeten met een heerlijke fles rosé of wijn erbij. In een boekhandel heb ik een kookboek gekocht geheel in het Afrikaans geschreven. Zo leuk om te lezen.
De Big Five natuurlijk al gezien maar het blijft genieten.